ΠΥΡΓΟΣ: Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων Επιταλίου – Αλφειούσας για τα σκουπίδια

Πολύ έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων Επιταλίου – Αλφειούσας πριν λίγο για τα σκουπίδια.

Με έντονες κόρνες των αυτοκινήτων ήλθαν στην πόλη του Πύργου με μαύρες σημαίες και σακκούλες σκουπιδιών.

Αρχικά πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και κατέθεσαν καταγγελία στον Εισαγγελέα Πύργου.

Στην συνέχεια πήγαν όλοι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου με συνθήματα και σημαίες προσπάθησαν να μπουν στο Δημαρχείο.

Εκεί οι Αστυνομικοί τους εμπόδισαν να εισέλθουν όλοι μέσα στο Δημαρχείο.

Οι διαμαρτυρίες τους ήσαν γιατί επί μήνες έχουν να μαζευτούν τα σκουπίδια τους.

Επίσης ήταν έντονες και οι διαμαρτυρίες τους γιά την απουσία του Δημάρχου.

Τελικά επετράπη σε επιτροπή να εισέλθη στο Δημαρχείο και να δώσει έγγραφό τους γιά τον Δήμαρχο.

Σε αίθουσα του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου ξεκίνησε κουβέντα για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή του Επιταλίου-Αλφειούσας ανάμεσα σε μέλη της δημοτικής αρχής Επιταλίου και τους 3 αντιπροέδρους του Δήμου Πύργου.

Αρχικά τον λόγο πήραν τα μέλη της επιτροπής εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τους σορούς σκουπιδιών, αλλά και τον φόβο τους για ενδεχόμενη μετάδοση επιδημιών και πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Επιταλίου.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από την ομιλία τους:

«Αναγκάζονται τα παιδιά μας να παίζουν σε εστίες μόλυνσης, δίπλα σε σορούς σκουπιδιών. Θέλουμε τα παιδιά μας να κυκλοφορούν ελεύθερα. Πρέπει να βρεθεί λύση για την αποκομιδή των σκουπιδιών και εμείς θα βοηθήσουμε με την σειρά μας να κρατηθεί το χωριό καθαρό. Φτάνει να μας υποσχεθείτε ότι θα είστε συνεπείς και 2 φορές την εβδομάδα θα περνάει απορριμματοφόρο, διαφορετικά θα μαζέψουμε τα σκουπίδια και τους κάδους και θα σας τα φέρουμε έξω από το Δημαρχείο. Πρέπει να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε σε έναν θάλαμο τοξικών αερίων και τόσο τα παιδιά μας όσο και οι ηλικιωμένοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Ήδη έχουμε θάνατο με την υποψία ότι σχετίζεται με τα σκουπίδια. Τα ψέματα τελείωσαν, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Απαιτούμε να μπουν οι κάδοι στην θέση τους και να περάσει απορριμματοφόρο. Πάρτε μέτρα, θα φύγουμε από εδώ σήμερα μόνο όταν μας υποσχεθείτε πότε θα πάρετε τα σκουπίδια από τα σπίτια μας.»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Δήμαρχος απάντησε λέγοντας:

«Στις 26 Ιουνίου υπογράφτηκε σύμβαση με τον δήμο Βόνιτσας για αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στον χυτά της περιοχής για 4.000 τόνους. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί έχει αναβληθεί η δημοπρασία 3 φορές. Στις 7 Ιουλίου ακυρώθηκε γιατί δεν μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν εγγυητικές επιστολές. Αναβλήθηκε για τον ίδιο λόγο στις 14 και τώρα πήγαμε για τις 24 Ιουλίου. Θα είχαμε αποκομιδή 100 τόνων σκουπιδιών την ημέρα και τώρα ήμαστε εγκλωβισμένοι και φεύγουν μόνο οι 50 τόνοι. Υπάρχει και το πρόβλημα ρευστότητας και ήδη τα αυτοκίνητα δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο. Αν λειτουργήσουν οι τράπεζες την Δευτέρα. την προσεχή Παρασκευή θα γίνει ο διαγωνισμός για την μεταφορά και από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η αποκομιδή για άλλους 50.000 τόνους. Είχαμε ενημέρωση ότι προχθές φόρτωσαν 50 τόνους απορρίμματα από το Επιτάλιο και υπολογίζεται ότι είναι άλλοι 50 με 70 τόνοι ακόμα. Η πρώτη μεταφορά απορριμμάτων για την Βόνιτσα θα γίνει από τον δήμο τον δικό σας. Ο σχεδιασμός πήγε πίσω. Υπολογίζαμε ότι μέχρι 20 Ιουλίου θα έχει γίνει κύρια αποκομιδή σκουπιδιών και από τα τοπικά διαμερίσματα. »

iliaoikonomia.gr

Σχολιάστε