Τα χάλια του Δήμου Πύργου – Συνεχίζονται τα βουνά σκουπιδιών και οι ανεξέλεγκτες καύσεις

WP_20150711_006

Μπορεί ο Δήμος Πύργου να έχει προχωρήσει μήνες τώρα σε  συμφωνίες για απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών από διάφορους ΧΥΤΑ της χώρας, τα βουνά σκουπιδιών όμως,  ποτέ δεν έλειψαν ούτε από την πόλη του Πύργου ούτε από τα γύρω χωριά.

Σωροί σκουπιδιών παραμένουν εβδομάδες ίσως και μήνες αμάζευτοι από τους δρόμους και κανείς δεν νοιάζεται. Οι σωροί παίρνουν φωτιά είτε από μόνοι τους λόγω των υλικών και της υπερβολικής ζέστης, είτε από κατοίκους που δεν μπορούν να αντέξουν τη δυσοσμία, τα τρωκτικά, την απειλή επιδημιών. Άλλοι φλεγόμενοι σωροί σβήνονται με παρέμβαση της Π.Υ. , άλλοι όμως αφήνονται στην τύχη τους αποδεσμεύοντας στην ατμόσφαιρα όσο περισσότερες διοξίνες μπορούν.

Ο συγκεκριμένος σωρός (κοντά στο Κατάκολο) έχει καεί τουλάχιστον 3 φορές ΧΩΡΙΣ παρέμβαση της Πυροσβεστικής και δεν έχει ασχοληθεί κανένας. Όσα επιπλέον σκουπίδια συγκεντρώνονται δεν μαζεύονται και απλά περιμένουν την επόμενη φωτιά για να γίνουν στάχτη όπως και τα προηγούμενα.

Να τον χαίρεστε τον Δήμαρχό σας , που είχε και τη χαρά να επανεκλεγεί με τη δική σας ψήφο, παρόλο που έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για την προηγούμενη θητεία στα κοινά της πόλης.  Αυτή η πόλη και ο λαός της τελικά, παίρνει αυτό που της/του αξίζει.

Living In Pyrgos

Σχολιάστε