«Ρεσάλτο» των Ελλήνων Πειρατών στους καναπέδες της αδιαφορίας!…

T«αδελφό» κόμμα της Γερμανίας, αναδείχθηκε το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα…

Μπορεί ένα κόμμα με το όνομα Πειρατές να διεκδικήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας; Μάλλον ναι, αν κρίνουμε από τη συζήτηση με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του κόμματος, Ανέστη Σαρμουκασίδη, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα πως το Κόμμα των Πειρατών είναι ένα κόμμα του 21ου αιώνα.

Λόγια που ήρθαν να επιβεβαιωθούν από την χθεσινή δημοσκόπηση του «αδελφού» κόμματος της Γερμανίας, όπου αναδείχθηκε το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα με ποσοστό 13% εκτοπίζοντας τους Οικολόγους Πράσινους.

Οι Έλληνες Πειρατές λοιπόν έχουν τα… εχέγγυα της πορείας των ευρωπαϊκών κόμμάτων και μια σοβαρή προοπτική να αναδειχθούν σε μετρήσιμη δύναμη στην Ελλάδα. Η προοπτική αυτή όμως θα εξαρτηθεί τόσο από το πόσο καλά θα χειριστούν την ευρωπαϊκής τους «κληρονομιά» όσο και από τις εγχώριες πολιτικές συγκυρίες.

«Θέλουμε να σηκώσουμε τους νέους από τους καναπέδες»
«Το Κόμμα των Πειρατών της Ελλάδας υπάρχει από τις 14 Ιανουαρίου 2012. Στις 10 Φλεβάρη αναγνωριστήκαμε επισήμως από το Πρωτοδικείο και μέχρι στιγμής έχουμε 750 μέλη σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει ο Ανέστης Σαρμουκασίδης και συνεχίζει: «Η πρώτη – αποτυχημένη – προσπάθεια έγινε το 2009, όμως πριν από τρεις περίπου μήνες καταφέραμε να ιδρύσουμε το κόμμα. Να ξεκαθαρίσουμε πως στους Έλληνες Πειρατές δεν υπάρχει πρόεδρος και αυτό μετά από απόφαση όλων των μελών όπως προέκυψε από την διαδικτυακή ψηφοφορία στο site του κόμματος. Υπάρχουν μόνο υπεύθυνοι σε διάφορους τομείς, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Όλοι έχουμε τις δουλειές μας, κανείς δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός».

Να σημειωθεί πως οι Έλληνες Πειρατές έχουν το «γηραιότερο» μέσο όρο ηλικίας από όλα τα αδελφά κόμματα στην Ευρώπη:
«Ο μέσος όρος μας είναι γύρω στα… 33», λέει ο κ. Σαρμουκασίδης: «Να φανταστείτε εγώ, που τώρα είμαι 32 σε δέκα χρόνια μπορεί να είμαι το γηραιότερο μέλος των Πειρατών της Ευρώπης!».

Με την αφορμή αυτή λοιπόν, προσπαθήσαμε να «στριμώξουμε» τον κ. Σαρμουκασίδη: «Δηλαδή, οι Πειρατές δεν απευθύνονται σε μεγάλες ηλικιακά ομάδες…».

Αλλά η απάντηση του ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Όχι. Εμείς είμαστε εδώ για να σηκώσουμε τους νέους από τους καναπέδες. Δυστυχώς τα νέα παιδιά στην Ελλάδα δεν ασχολούνται με την πολιτική, αδιαφορούν για τις εκλογές. Και αυτός είναι ο στόχος μας: Να ψηφίσουν τους εαυτούς τους. Γι’ αυτό και το σύνθημα μας είναι «Ψήφισε εσένα». Ο καθένας μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα με τους Πειρατές, με πλήρη διαφάνεια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html#ixzz1rjvgjkav

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s