Ας ομορφύνουμε τον Πύργο! Μερικές ιδέες..

Το LIP βρήκε και προτείνει δύο καλούς και οικονομικούς τρόπους για να κάνουμε τον Πύργο πιο όμορφο και ελκυστικό για τους πολίτες του.

1) Υπαίθριες σκακιέρες.

Είναι κάτι που έχουμε δει στην παραλία του Φαλήρου (όσοι έχουν περπατήσει εκεί). Στο εξωτερικό μπορούμε να συναντήσουμε τέτοιες σκακιέρες σε πάρκα και χώρους αναψυχής. Πολύς κόσμος το βρίσκει ελκυστικό ενώ πολλοί θέλουν να παρακολουθήσουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και σκακιστικό όμιλο στον Πύργο. Είναι μια ιδέα σχετικά πρωτότυπη που θα βρει ανταπόκριση και είναι και αρκετά οικονομική για τα δεδομένα του Δήμου Πύργου.

Και βέβαια θα μπορούσε ο δήμος να φτιάξει και τραπεζάκια ειδικά για σκάκι και να πηγαίνει όποιος θέλει με τα δικά του πιόνια και να παίζει. Όπως στη φωτογραφία παρακάτω.

2) Υπαίθριο Γυμναστήριο

Αυτή είναι μια ιδέα κάπως πιο δαπανηρή για τα δεδομένα της κρίσης που περνάμε αλλά θα μπορούσε να καλυφθεί από χορηγούς. Πολλές κοινότητες και γειτονιές στο εξωτερικό έχουν τέτοιους χώρους σε πάρκα για να μπορεί ο κόσμος να αθλείται ελεύθερα και μέσα στη φύση. Το κόστος τους μπορεί να καλυφθεί από χορηγία από εταιρία ειδών άθλησης κάτι που γίνεται και στο εξωτερικό.

Advertisements

2 thoughts on “Ας ομορφύνουμε τον Πύργο! Μερικές ιδέες..

  1. Τα γυμναστήρια αυτά έχουν έρθει και στην Ελλάδα. Εγώ μένω στη Γλυφάδα και έχουμε 5 στην περιοχή. Η εταιρεία που ασχολείται με το αντικείμενο τα ονομάζει GymPark και έχουν εγκαταστάστησει γύρω στα 70 σε όλη τη χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s