Άρθρο του LIP : Τα επεισόδια του Πύργου – τα επιπλέον αίτιά τους

Χαμός σήμερα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η Αλεξανδρούπολη όπου λειτούργησε κατευναστικά η από κοινού παρέλαση Ελληνικών και Ρωσικών στρατευμάτων! Γιούχες κι αποδοκιμασίες υπήρξαν βέβαια αλλά δεν ξέφυγε εκεί η κατάσταση γιατί ο κόσμος ήθελε να ασχοληθεί και να χειροκροτήσει το Ρωσικό στρατό που τίμησε την εθνική μας επέτειο με την παρουσία του.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κέρκυρα, Ρόδο, Ξάνθη και άλλες πόλεις υπήρξαν επεισόδια, αυγά, συνθήματα, ξύλο. Στον Πύργο, κανένας εκ των βουλευτών δεν τόλμησε να παρευρεθεί στην εξέδρα των επισήμων. ΚΑΝΕΝΑΣ. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Όταν τις αμέσως προηγούμενες μέρες έβλεπαν το φώς της δημοσιότητας άρθρα για την εξαφάνιση των δωρεών του Ελληνικού λαού για τους πυρόπληκτους στην Ηλεία και την απόφαση για αλλάγη σχεδίων στο θέμα της Ολυμπίας οδού και τερματισμό της στην Πάτρα. Όταν ο κόσμος της Ηλείας διαβάζει αυτά, εξαγριώνεται με την ανικανότητα των βο(υ)λευτών του και όλων των αιρετών αρχόντων του τόπου, που δεν είναι ικανοί ΜΙΑ φορά να συνεργαστούν και να απαιτήσουν από κοίνου και να διεκδικήσουν ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ για τον κοσμάκη που τους εκλέγει και σκοτώνεται σχεδόν κάθε μέρα στη διαδρόμη-καρμανιόλα της Ελλάδας. Εξαγριώνεται με την ανικανότητά τους, ίσως και την δειλία τους να διεκδικήσουν τα λεφτά των πυρκαγιών, για έργα τα οποία έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτες περιοχές.  Και τότε θυμάται και τα υπόλοιπα: Αεροδρόμιο Ανδραβίδας, Λιμάνι Κατακόλου, σκουπίδια κλπ, κλπ…..

Μέσα στο σημερινό χαμό στον Πύργο, διακρινόταν ο Δήμαρχος, σαν αποσβωλομένος να παρακολουθεί τα τεκτενόμενα γύρω του. Δεν πίστευε αυτά που έβλεπε; Νόμιζε ότι δεν είναι θυμωμένοι μαζί του; Ότι αποδοκιμάζουν όλους τους άλλους; Μα και ο ίδιος έχει συμβάλλει στο θυμό των πολιτών! Πώς; Με την απραξία του. Ένας κούκος (κυκλοφοριακή ρύθμιση) δεν φέρνει την άνοιξη.  Το κλειδί για τον Δήμαρχο είναι σε μία λέξη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Να διαχειρίζεται και να βελτιώνει την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ των δημοτών του. Το ότι ένα αμάξι αντί για αριστερά θα πάει δεξιά, δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά. Πού είναι τα πάρκινγκ; Πού είναι ο πεζόδρομος για τους πεζούς κι όχι για τα μηχανάκια; Πού είναι οι χώροι αναψυχής; Πού είναι η σωστή διαχείριση απορριμάτων κι όχι η κατασκευή πυραμίδων του Χέοπα στο Ποτόκι; Πού είναι οι χώροι πρασίνου; Πού είναι οι σωστά οργανωμένες παραλίες το καλοκαίρι; Πού είναι οι εκδηλώσεις και διοργανώσεις που θα βγάλουν τους πολίτες από την ρουτίνα;  ΟΕΟΟΟΟΟ????

Δυστυχώς όλοι τους, μα ΟΛΟΙ τους, αποδεικνύονται τραγικά λίγοι για να ξεκολλήσουν την πολύπαθη Ηλεία από την τελευταία θέση της ανάπτυξης. Θα έρθει σύντομα η ώρα να κριθούν και θα τους γράψει η ιστορία ως μια ακόμα σειρά ανίκανων πολιτικών που κορόιδευαν τον κοσμάκη. Ντροπή…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s