Πέρασε από τη Βουλή η ένταξη στο ΔΝΤ

Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ 3 βουλευτές και η Ν. Μπακογιάννη από ΝΔ

Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και με πολλές εκπλήξεις, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι εκπλήξεις προήλθαν από την Ντόρα Μπακογιάννη, ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, κατά παράβαση της κομματικής γραμμής της ΝΔ, από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προτίμησαν να δηλώσουν παρών (και διαγράφηκαν από την ΚΟ) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή, που απουσίαζε (αν και με επιστολή του λέει ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε υπέρ). Λίγα λεπτά αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από την Νέα Δημοκρατία την Ντόρα Μπακογιάννη.
Απούσα ήταν επίσης και η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου, εκφράζοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία της με τη στάση του κόμματός της.
Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας επίσης προτίμησε να απουσιάσει, αν και με επιστολή του εξέφρασε τη θέση ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε κατά των μέτρων.
Υπέρ ψήφισαν 172 βουλευτές, (157 του ΠΑΣΟΚ, 15 του ΛΑΟΣ και η κα Μπακογιάννη) και κατά 121 βουλευτές (οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ).
Σοβαρή ρωγμή, παρά το δραματικό χαρακτήρα, που έδωσε στην ψηφοφορία ο κ. Παπανδρέου, υπήρξε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς 3 βουλευτές του αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και δήλωσαν απλά «παρών». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιάννη Δημαρά, Βασίλης Οικονόμου και Σοφία Σακοράφα. Και οι τρεις τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το τελικό αποτέλεσμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s