Κατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο με τα έκτακτα μέτρα

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο των νέων μέτρων αναφορικά με τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, τα όρια συνταξιοδότησης, την αύξηση του μηνιαίου ορίου απολύσεων στο ιδιωτικό τομέα καθώς και τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.

Η ανακοίνωση του συνόλου των μέτρων, τόσο αυτών που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή όσο και των πρώτων που είχαν ανακοινωθεί πριν την έλευση της Τρόϊκας στη χώρα μας, αλλά και αυτών που εξήγγειλε σήμερα ο κ. Ανδ. Λοβέρδος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό έχουν προκαλέσει κύμα φυγής από το Δημόσιο με μεγάλο πλήθος εργαζομένων που παραιτούνται προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Και μπορεί να ανακοινώθηκε ότι δεν αυξάνεται το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης άνω των 65 χρόνων, όμως οι συνθήκες αλλάζουν για τις γυναίκες εργαζόμενες για τις οποίες το όριο ηλικίας εξισώνεται με αυτό των αντρών, ορίζεται δηλαδή στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε το όριο στα 65 έτη», δήλωσε ο υπουργός εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s