Dante’s Inferno Go to Hell !

Η ατμόσφαιρα της κόλασης όπως δεν την έχετε ξαναδεί, σε ένα νέο, δυνατό παιχνίδι δράσης που υπόσχεται πολλά.

Για το Dante’s Inferno ακούγαμε πολλά όλους αυτούς τους μήνες, μέχρι που παίξαμε το demo το οποίο κυκλοφορεί ήδη στο Playstation Network και το Xbox Live, δίνοντάς σας μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Visceral Games, η οποία είναι περισσότερο γνωστή από την σειρά Dead Space. Βάση της υπόθεσης, αναλαμβάνετε έναν βετεράνο στρατιώτη της Τρίτης Εκστρατείας του Μεσαίωνα, τον Dante, ο οποίος ταξιδεύει μέχρι την κόλαση για να σώσει την αγαπημένη του Beatrice. Εκεί, καθοδηγούμενος από τον Virgil (το πνεύμα ενός παλιού ποιητή), ο ήρωάς μας θα προσπαθήσει να εξαγνίσει την ψυχή της μνηστής του, αλλά και να νικήσει μεγάλους δαίμονες, όπως τον Death (το πρώτο big boss του παιχνιδιού), τον κριτή των νεκρών Minos, την ναρκισσίστρια Cleopatra και τον μεγάλο άρχοντα του σκότους Lucifer.

Gameplay
Το Dante’s Inferno μας θυμίζει έντονα το God of War, καθώς έχει παρόμοιο σκηνικό, αλλά και χειρισμό. Στο PS3, το τετράγωνο είναι η απλή επίθεση, το τρίγωνο η δυνατή επίθεση και το L2 το μπλοκάρισμα των επιθέσεων. Ο Dante μπορεί επίσης να… πηδήξει δύο φορές στον αέρα, να πραγματοποιήσει λαβές στους εχθρούς (με το R2), να αποφύγει απότομα επιθέσεις με το R3 (δεξί analog stick) και γενικά να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές τις οποίες θα μάθετε όσο προχωράτε στο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές ο χειρισμός είναι αρκετά απλός, ενώ η κάμερα -λόγω της χρήσης του R3- είναι κι αυτή με τη σειρά της αυτόματη και όχι καθοδηγούμενη από εσάς.

Το A.I. των απλών εχθρών είναι αρκετά χαμηλό, καθώς δύσκολα θα καταφέρουν να σας προκαλέσουν χτυπήματα. Η κύρια δυσκολία του παιχνιδιού έγκειται στα big bosses, για τα οποία χρειάζεστε κάθε φορά διαφορετική τακτική για να τα νικήσετε. Στο demo του Dante’s Inferno, θα βρεθείτε από πολύ νωρίς αντιμέτωποι με ένα από τα big bosses του παιχνιδιού, τον Death. Για να τον αντιμετωπίσετε, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε είτε το μπλοκάρισμα, είτε την αποφυγή επιθέσεων, έχοντας πάντα το νου σας περισσότερο για τις στιγμές στις οποίες ο Death θα επιτεθεί κατά πάνω σας. Όταν η ενέργειά του τελειώσει, τότε θα σας εμφανιστεί μία ακολουθία κουμπιών και πατώντας τα τις κατάλληλες στιγμές θα μπορέσετε να τον αποτελειώσετε.

Τεχνικές και μυστικά
Όσο σκοτώνετε εχθρούς μέσα στο παιχνίδι, τόσο θα κερδίζετε ψυχές, κι αυτό θα σας επιτρέπει να αγοράσετε νέες combo κινήσεις πατώντας το Start και μεταβαίνοντας στο μενού “Upgrade”. Οι συγκεκριμένες combo κινήσεις είναι κυρίως συνδυασμός των δύο βασικών επιθέσεων, μαζί με τα L2 και X. Όλα τα upgrades παρουσιάζονται σε βίντεο, για να ξέρετε τι θα αγοράσετε, ενώ τα πιο εξειδικευμένα ακολουθούν δενδροειδή μορφή, δηλαδή για να τα αποκτήσετε θα πρέπει πρώτα να έχετε αγοράσει κάποια προγενέστερα.

Σε προχωρημένα επίπεδα του παιχνιδιού, θα καταφέρετε να μάθετε ακόμα και magic spells. Το παιχνίδι σας δίνει την δυνατότητα να έχετε μέχρι τέσσερα ενεργά magic spells, τα οποία ενεργοποιούνται με το L1 και το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος, υπάρχουν και τα relics (λείψανα) τα οποία αναβαθμίζουν τα στατιστικά και τα abilities του Dante.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί είναι οι παγίδες. Σε προκαθορισμένα σημεία κάθε πίστας, θα έρθετε αντιμέτωποι με ορισμένες θανατηφόρες παγίδες, όπως για παράδειγμα η υποχώρηση του εδάφους, οι οποίες θα σας αναγκάσουν να επιστρέψετε στο αμέσως προηγούμενο checkpoint. Σε περίπτωση που το checkpoint βρίσκεται αρκετά πίσω, τότε αυτή η επανάληψη ίσως σας κουράσει.

Γραφικά
Η ατμόσφαιρα της κόλασης έχει απεικονιστεί άριστα, καθώς οι προγραμματιστές της Visceral Games φρόντισαν να απεικονίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο περιβάλλον. Ο Dante και οι δαίμονες που αντιμετωπίζει έχουν αρκετά προσεγμένο σχεδιασμό, ενώ τα οπτικά εφέ είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει. Εξίσου σημαντικό είναι και το ότι στις μεγάλες μάχες δεν υπάρχει ιδιαίτερη πτώση στα frames. Σε γενικές γραμμές, η ποιότητα του παιχνιδιού αναμένεται να είναι μία από τις καλύτερες, όσον αφορά τους φετινούς τίτλους δράσης.

Ήχος
Το σπικάζ των χαρακτήρων παρατηρήσαμε ότι έχει καλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς υπάρχει σε ελάχιστα σημεία του παιχνιδιού, κυρίως στα cutscenes. Η μουσική καταφέρνει επιτυχώς να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, χωρίς όμως να έχει την ποικιλία που θα περιμέναμε. Η φωνή του πνεύματος της Beatrice που εκλιπαρεί για βοήθεια είναι μία ενδιαφέρουσα πινελιά, ωστόσο η απουσία πολλών ήχων, ιδιαίτερα από τους εχθρούς σας, ευελπιστούμε να καλυφθεί μέχρι την τελική έκδοση του παιχνιδιού.

Κυκλοφορία
Το Dante’s Inferno αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2010 για Playstation 3, Xbox 360 και PSP.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s