Παρουσιάστηκε το iPad της Apple

iPad ονομάζεται τελικά η πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple, η οποία παρουσιάστηκε στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η συσκευή φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο τα netbook όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ως προς τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, το iPad έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, η οθόνη του έχει διαγώνιο 9,7 ιντσών, η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB.

Επιπλέον, το iPad υποστηρίζει μια σειρά από άλλες εφαρμογές, όπως η αναπαραγωγή και διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών, το ημερολόγιο, οι χάρτες της Google και το ηλεκτρονικό κατάστημα  iTunes store. Ο κάτοχός του μπορεί να δει επίσης βίντεο από το  YouTube, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ενώ σε πλάγια τοποθέτηση, το πληκτρολόγιο αφής έχει σχεδόν φυσικό μέγεθος.

Οι κάτοχοι του iPhone θα μπορούν άμεσα να συγχρονίσουν άμεσα τις εφαρμογές που διαθέτουν με το iPad, ενώ για τους προγραμματιστές υπάρχει ήδη ειδικό περιβάλλον ανάπτυξης νέων εφαρμογών, ειδικά για τη νέα συσκευή της Apple.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, υψηλόβαθμο στέλεχος των NewYorkTimesπαρουσίασε μία νέα εφαρμογή της εφημερίδας του που αναπτύχθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και εξέφρασε την άποψή του πως «σε αυτό το πεδίο βρίσκεται το μέλλον της μετάδοσης των ειδήσεων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s