Παράνομες και επικίνδυνες οι αγορές στα Κατεχόμενα

Ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρκος Κυπριανού

naftemporiki.gr

Η εφαρμογή και υλοποίηση της απόφασης του βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Όραμς είναι πλέον νομική υποχρέωση, ισχύει για τους πολίτες ολόκληρης της ευρωπαϊκής επικράτειας και δεσμεύει όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε χθες ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Το υπουργείο Εξωτερικών, είπε, θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες ότι είναι παράνομη και επικίνδυνη η αγορά ελληνοκυπριακών περιουσιών στα Κατεχόμενα, ενώ εξέφρασε διαφωνία με την προσέγγιση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την υπόθεση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η απόφαση του βρετανικού Εφετείου «αντίκειται στις παραμέτρους των διαπραγματεύσεων που γίνονται στην Κύπρο και στη φύση τη νέας εταιρικής σχέσης που θα δημιουργηθεί».

«Η απόφαση του βρετανικού Εφετείου θα κάνει το Κυπριακό ακόμη πιο περίπλοκο, τώρα που καταβάλλονται ουσιαστικές προσπάθειες λύσης, βασισμένες στη διζωνικότητα και την πολιτική ισότητα από δύο ιδρυτικά κράτη», σημείωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, ο Μελέτης Αποστολίδης, ο οποίος δικαιώθηκε από το βρετανικό Εφετείο, δήλωσε χθες ότι όσοι επιθυμούν πλέον να αγοράσουν περιουσία στα Κατεχόμενα, η οποία ανήκει σε Ελληνοκύπριους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο δικηγόρος του Μ. Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Όραμς θα καταβάλουν τις αποζημιώσεις, ενώ για την κατεδάφιση της έπαυλης, που έκτισαν στη γη του Μ. Αποστολίδη, εκτιμά ότι θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν, καλυπτόμενοι πίσω από το παράνομο καθεστώς στα Κατεχόμενα.

Σε ό,τι αφορά το ποσό της αποζημίωσης ο κ. Καντούνας είπε ότι οι Οραμς πρέπει να πληρώσουν 300 λίρες για κάθε μήνα που παράνομα κατείχαν την περιουσία του κ. Αποστολίδη (δηλαδή από το 2002). Στο ποσό αυτό θα προστεθούν τα νομικά έξοδα, που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s