Δικαστική έρευνα για τον θάνατο του Ν. Κακαουνάκη

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον Νίκο Κακαουνάκη διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Σακελάκος με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου. Η Εισαγγελία έκρινε ότι το υλικό που έχει δημοσιοποιηθεί- δηλαδή, οι επιστολές της οικογένειας, οι συνεντεύξεις των γιατρών του «Ευαγγελισμού», αλλά και απόψεις ειδικών του κλάδου- είναι αρκετό για να αρχίσει η ποινική διερεύνηση για τα αίτια θανάτου.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό δεν χρειάστηκε να περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Υγείας, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για να συσχετιστεί με την ποινική δικογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες γιατρών στην ανακολουθία της ενημέρωσης των συγγενών του Νίκου Κακαουνάκη. Επιπλέον, θα κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της οικογένειας, οι θεράποντες ιατροί του στο «ΙΑΣΩ», ενώ τελευταίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί του «Ευαγγελισμού».

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Θεοδώρα Μπότσα, η οποία αποτιμώντας τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει, αν διαπιστώσει ότι προκύπτουν αξιόποινες πράξεις εις βάρος των γιατρών του «Ευαγγελισμού», θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους για τα όποια αδικήματα.

«Είχαμε αποφασίσει, τόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Νίκου όσο και μετά τον θάνατό του, να μη συμμετέχουμε σε δημόσια συζήτηση για ιατρικές πράξεις. Για τον λόγο αυτό η επιστολή μας, που δημοσιεύτηκε στο «Καρφί στις 2 Ιανουαρίου, αναφερόταν μόνο σε θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης, και όχι στα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη, χωρίς καν να κατονομάζει τους θεράποντες ιατρούς.

Οι ίδιοι όμως, προφανώς γιατί συνειδητοποιούν την ευθύνη τους, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή όσο και αξιόποινη πράξη, δημοσιοποιώντας στοιχεία του ιατρικού φακέλου και μάλιστα αναληθή και παραποιημένα, παραβιάζοντας βάναυσα κάθε έννοια ιατρικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s