Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί οι τριακόσιοι βουλευτές του νέου Κοινοβουλίου, που εξελέγησαν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και αρχίζει η Α’ Σύνοδος της ΙΓ’ περιόδου της Βουλής.

Κατά τη σημερινή ορκωμοσία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο, εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ερωτηθείς για την επιστολή που του απέστειλε ο κ. Αλ.Τσίπρας σχετικώς με την πρόθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για πολιτικό όρκο, ανέφερε τα ακόλουθα: «Η ορκωμοσία των βουλευτών και ο όρκος ο οποίος δίδεται, καθορίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 59. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου. Ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και από όλους. Με το Σύνταγμα της χώρας θα γίνει και σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας. Σχετικά με όλα αυτά, ενημέρωσα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη Τσίπρα».

Αύριο στις 11:00 το πρωί θα γίνει η εκλογή του προέδρου της Βουλής, θέση για την οποία το ΠαΣοΚ θα προτείνει τον βουλευτή κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Το απόγευμα στις 18:00 θα γίνει η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του Σώματος. Τις τρεις πρώτες θέσεις των αντιπροέδρων θα πάρουν βουλευτές της συμπολίτευσης, την τέταρτη βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την πέμπτη, την έκτη και την έβδομη θέση βουλευτές του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Advertisements

One thought on “Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

  1. Μετά λύπης μας είδαμε τον κο Φίλιππο Πετσάλνικο, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και κορυφαίο στέλεχος πολιτικού κόμματος,να θαυμάζει τους γουναράδες και τις γούνες και να κάνει αγώνα για να σωθούν από την οικονομική κρίση.
    Διαβάσαμε σε άρθρο σε εφημερίδα της Καστοριάς να λέει ότι απαιτούνται δυναμικές ενέργειες για να σωθεί ο κλάδος και αναφέρει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων για την προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων, δεδομένου ότι στηνπεριοχή υπάρχουν αδιάθετες σημαντικές ποσότητες έτοιμων ειδών από γούνα (τόσο και ολόκληρα σισηροδέρματα όσο και από αποκόμματα) αλλά και σημαντικές ποσότητεςπρώτης ύλης που δεν έχει επεξεργαστεί.
    http://kulturosupa.pblogs.gr/2009/08/filippos-petsalnikos-yperaspisths-twn-goynaradwn-stis-eperhomene.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s