Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Από νωρίς το πρωί προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στο 432ο εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν απόφαση ευθύνης. Αποφασίζουν για ασφαλή διέξοδο από την κρίση, αποφασίζουν για πολιτικές, που είναι δύσκολες, αλλά εγγυώνται δυναμική επανεκκίνηση στην κούρσα της ανάπτυξης από το 2011 και μετά. Εμείς επενδύουμε στην ευθυκρισία των Ελλήνων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Οι λύσεις, οι εξελίξεις, το αύριο του τόπου, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Μαζί κερδίζουμε την ελπίδα», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 9:40 στο εκλογικό κέντρο, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι υφυπουργοί Κώστας Γκιουλέκας και Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Γιώργος Ορφανός, Έλενα Ράπτη και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και αρκετοί ψηφοφόροι της ΝΔ.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στη Λάρισα, σε μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι υποψήφιος και στον συγκεκριμένο νομό.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις, στην ολιγόλεπτη παραμονή του στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους βουλευτές του νομού, είπε «ήρθα να σας δω, γιατί είμαστε συνυποψήφιοι».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στο 1717ο εκλογικό τμήμα, στη Νέα Ερυθραία λίγο μετά τις 12.00.

«Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Και το θέλουμε και το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη για να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου, για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο, τα παιδιά του και την οικογένεια του», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
Η γ.γ του ΚΚΕ

Να δείξουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 1780ο εκλογικό τμήμα, στη Νέα Ιωνία, ενώ προέβλεψε την έλευση εργασιακής «θύελλας» που θα πλήξει ηλικίες κάτω των 40 ετών.

«Εμπιστευτείτε μας. Έρχεται θύελλα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που κυρίως θα πλήξουν τις ηλικίες 40 ετών και κάτω. Όχι άλλη απογοήτευση, όχι άλλη υπόκλιση στην ψεύτικη λογική του μικρότερου κακού. Η ελπίδα είναι καλή, άλλα όταν πηγαίνει σε λάθος ψήφο, τότε μετατρέπεται σε μεγάλη αδυναμία και σε μια αναποτελεσματική άμυνα. Εμπιστευτείτε μας. Ποιος θα εμπνεύσει την λαϊκή αντεπίθεση, ποιος θα εμπνεύσει την υπεράσπιση των τελευταίων κατακτήσεων, που έχουν απομείνει, όσες έχουν απομείνει, ύστερα από την τελευταία επιδρομή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;».

Η γ,γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ναυτικό δυστύχημα, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Αμοργό, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 70χρονου μάγειρα ναυτεργάτη. «Αυτή είναι η ενεργός γήρανση του κ. Παπανδρέου. Αυτή είναι η παράταση του εργάσιμου βίου του κ. Καραμανλή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ

Αυτή είναι η ώρα της ξεχασμένης κοινωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί στο 56ο Λύκειο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η αλλαγή κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή πολιτικής, τονίζοντας ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα μιλά η ξεχασμένη κοινωνία, οι άνεργοι, η γενιά των 700 ευρώ, ο κόσμος που ζητά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή πολιτικής είναι στο χέρι όλων των πολιτών.

O πρόεδρος του ΣΥΝ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους απογοητευμένους πολίτες από τα δύο μεγάλα κόμματα, καλώντας τους να κάνουν την υπέρβαση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Kαταλήγοντας τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε, ότι μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στην κρίση. Για αυτό σήμερα τους λέμε, ΣΥΡΙΖΑ όχι μονάχα στην καρδιά, αλλά και στην κάλπη».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Αλλαγή σελίδας ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 196 εκλογικό τμήμα (15ο Γυμνάσιο-Λύκειο) της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «συνταξιοδοτήσουν τους Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου», οι πολιτικές των οποίων οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα.

«Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δύο καλά παιδιά, καλών οικογενειών που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, οδηγώντας την στην πτώχευση, στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και του Αιγαίου στην Τουρκία. Καιρός λοιπόν οι πολίτες να τους συνταξιοδοτήσουν. Διαφορετικά, η ψήφος μας θα είναι μηδέν εις το πηλίκιον ή στο δίκοχο».
Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ψήφισε λίγο μετά τις εννιά το πρωί ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος επανέλαβε ότι η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι ψήφος συνείδησης.

«Πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Στην κοινωνία υπάρχει ένα κλίμα συμπάθειας για τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά για να γίνει η συμπάθεια μήνυμα πολιτικής αλλαγής πρέπει να μπουν στη Βουλή, πρέπει το 3% των πολιτών να ψηφίσει Οικολόγους Πράσινους» είπε ο κ. Χρυσόγελος.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση και την κρίση στην κοινωνία, αλλά και τα οικολογικά προβλήματα, είπε «τώρα πρέπει να αλλάξουμε πορεία» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την συνείδησή τους, γιατί «η ψήφος στους Οικολόγους είναι ψήφος συνείδησης».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s