«Μάχη» για την απόκτηση του ομίλου Wind

Μεγάλη είναι η «μάχη που άναψε» τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ποια θα είναι τελικά η εταιρεία που θα καταφέρει να αποκτήσει τον όμιλο Wind, καθώς η λίστα των υποψηφίων διαρκώς διευρύνεται δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και ταυτόχρονα επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και σε μια «σφιχτή» οικονομικά περίοδο οι επιχειρηματικές εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών είναι ραγδαίες.

Μόλις χθες, την καταληκτική δηλαδή ημερομηνία υποβολής προσφορών, η Forthnet ΑΕ έκανε γνωστές τις προθέσεις της ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του ομίλου Wind, καθώς, όπως επισημαίνει, υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά, υπό αυστηρότατους όρους εμπιστευτικότητας όμως για την απόκτηση της εταιρείας Wind Ηellas Τηλεπικοινωνίες ΑΕ. Επιπλέον, η Forthnet διευκρινίζει ότι θα επιδιώξει τον παραπάνω επιχειρηματικό στόχο μόνο εφόσον κρίνει τελικά ότι η εν λόγω συναλλαγή θα είναι επωφελής για την ίδια και τους μετόχους της. Η εταιρεία έχοντας τη στήριξη του κύριου μετόχου της, της Εmirates Ιnternational Τelecommunications (ΕΙΤ), δηλώνει έτοιμη για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Wind, που ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ, αν φυσικά επιλεγεί και αποδεχθεί τους όρους.

Εκτός όμως από τη Forthnet, προσφορές έχουν υποβάλει και άλλα τέσσερα εταιρικά σχήματα, στα οποία περιλαμβάνονται τρία επενδυτικά funds και ένας μεγάλος τηλεπικοινωνιακός πάροχος, ο οποίος δεν έχει δείξει έως σήμερα ζωηρό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Πρόκειται για… τον όμιλο Weather Ιnvestments, τον οποίο ελέγχει ο Ναγκίμπ Σαουίρις. Τα τρία επενδυτικά funds είναι η Αpax Ρartners και Τexas Ρacific, οι παλαιοί δηλαδή μέτοχοι της Wind, όταν ακόμη ονομαζόταν ΤΙΜ Ελλάς, οι οποίοι το 2007 την πούλησαν στη Weather Ιnvestments αντί 3,4 δισ. ευρώ. Ακόμη, στους «μνηστήρες» συμμετέχει και η αμερικανική επενδυτική Ρrovidence, που είχε και στο παρελθόν ενδιαφερθεί για την ελληνική εταιρεία, η οποία συμμετέχει και σε άλλες ομοειδείς εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως. Επίσης, υπάρχει μια κίνηση από κατόχους ομολόγων της Wind, τους οποίους συντονίζει η Αladdin Capital Ηoldings LLC. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κίνηση αυτή συμμετέχουν και μέτοχοι της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής Οn Τelecoms.

πηγή: tovima.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s