ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΜΕ ΛΟΓΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

1. Με το υπ΄ αριθ. 131/15-2-2007 έγγραφό του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σπουδαστών καλούσε τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας να προχωρήσει στην στελέχωση της γραμματείας του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ με μόνιμο διοικητικό προσωπικό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην λήψη των πτυχίων από το παράτυπα – παράνομα τοποθετημένο προσωπικό με σύμβαση έργου.

2. Παράλληλα ο Σύλλογος ενημέρωσε το σύνολο των βουλευτών του Νομού οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή καθώς και το Υπουργείο Παιδείας για τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα παρουσιασθούν από τη μη ύπαρξη μόνιμου προσωπικού στη Γραμματεία του τμήματος

3. Το Υπουργείο Παιδείας με το υπ΄ αριθ. 29112,29000/21-3-07 έγγραφό του, ενημέρωνε ότι το Συμβούλιο ΤΕΙ της Πάτρας με το υπ΄ αριθ. 2115/7-3-07 έγγραφό του, τους διαβεβαίωνε ότι: «το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. μετά και από σχετική απόφαση του έχει λάβει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε οι πρώτοι πτυχιούχοι όλων των Παραρτημάτων να λάβουν κανονικά τα πτυχία τους, διασφαλίζοντας συγχρόνως την απρόσκοπτη, ομαλή, έγκυρη αλλά και έγκαιρη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.»

4. Στην συνέχεια ο Σύλλογος Σπουδαστών προχώρησε σε αναφορά προς την Εισαγγελία Πύργου η οποία δεν ασχολήθηκε με το θέμα, κατήγγειλε την πολιτική προστασία που έχει η Διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας από το Υπουργείο Παιδείας και έχει λάβει απόφαση να καταθέσει εκ νέου αναφορά προς την Εισαγγελία για την κατάφορη παραβίαση του άρθρου 22 του Ν. 1404/83 (ΦΕΚ 173 Α’).

Και ξαφνικά χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους να το περιμένει εκτός από τους σπουδαστές που το είχαν προβλέψει ένα χρόνο νωρίτερα, δημιουργούνται εμπλοκές στην χορήγηση των πτυχίων, φωτοτυπίες με βαθμολογίες κυκλοφορούν μεταξύ Πύργου και Πάτρας, υπάλληλοι που δεν ξέρουν ούτε που είναι το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ καλούνται να υπογράψουν και να νομιμοποιήσουν την διοικητική ανεπάρκεια του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας και οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος εμπαίζονται, όπως γινόταν άλλωστε από την πρώτη μέρα εισαγωγής τους στο τμήμα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το Υπουργείο Παιδείας να άρει την πολιτική ασυλία που έχει χορηγήσει στην Διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας, να σταματήσει την μικροκομματική λογική «στήριξης των δικών μας ανθρώπων» που υποβαθμίζει, απαξιώνει και γελοιοποιεί τις σπουδές μας και τις προσωπικότητές μας και να αναλάβει επιτέλους τον θεσμικό του ρόλο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στην πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων της γραμματείας με μόνιμο προσωπικό και να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πλήθος των προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί από την διοικητική ανεπάρκεια του Συμβουλίου ΤΕΙ Πάτρας.

ΠΥΡΓΟΣ 15-2-2008
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s